joi, 13 august 2009

Bangkok. Gînduri din saună

Ce face omu' atunci cind nu (mai) are treaba? Isi ia rucsacul si se suie in avionul de Bangkok :-)

Fly Emirates

Motivul pentru care am ales sa zbor cu Emirates a fost, evident, faptul ca erau cei mai ieftini. Numai ca teoria cu "you get what you pay for" nu se potriveste de loc la Emirates. Totul a fost la superlativ: servicii, mincare, stewardese. Superjumbo A380 unde am avut si eu loc pentru picioare. Si Schweppes, pentru prima oara de cind tot zbor.

Ah, da, si soft de infotainment pe TV-ul personal. Inclusiv imagini video de la camerele de pe botul, coada si burta avionului. Mai multe detalii - la cerere, pret avantajos... prietenii stiu de ce :-P

Bangkok

Am iesit din aeroport si am intrat in sauna. In paranteza fie spus, de cind am sosit asta a ramas tratamentul: ba aer conditionat (in hotel, magazine, autobuze), ba sauna (afara). Deocamdata rezist...

La hotel am ajuns chior de somn si nauc de caldura, da' cele doua duduite de la receptie m-au luat de proaspat. Si de ce vreau o camera single... hi-hi... aaa, calatoresc singur... hi-hi... aaa, nu sint casatorit... hi-hi... aaa, nici ele nu sint maritate... hi-hi...

Pentru turist, Bangkok-ul e combinatia perfecta intre standardul unei metropole cu zgirie-nori si sky-train, si exotismul pentru care omul bate atita drum. Totul la pret redus.




Si mai sint si oamenii. Sloganul ala cu "Thailand - the land of smiles" nu e reclama, ci realitatea. Acum, nu stiu care sint mecanismele din cultura Thai care-i fac pe localnici sa te abordeze aproape intotdeauna zimbind, da' ma multumesc cu rezultatul. Foarte reconfortant dupa experientele frustrante din India si, mai ales, Egipt.


Damnoen Saduak

Ieri mi-am facut damblaua, si am vizitat piata plutitoare (asa s-o fi traducind "floating market"?) de la Damnoen Saduak. E adevarat ce zice la ghid, ca a devenit un obiectiv cam prea turistic, da' eu zic ca musai trebuie vazuta. Te organizezi sa ajungi inaintea grupurilor de turisti, ignori standurile cu suveniruri, si e ok. Si am si mincat supita de noodles gatita in barca.


Apropo de mincare, tare mi-e ca tura asta se va transforma intr-un dezmat culinar. Am luat tarabele la rind.

Miine e gata viza de Vietnam, si plec la Sukhothai.



Vezi următorul post: Chiang Mai

6 comentarii:

  1. Tu nu promiti ca scrii, io nu promit ca citesc... ;) sintem chit.
    Ai zis Schweppes ??? Ufff, cit m-am chinuit sa-l scriu, nu mere copy/paste si nici cu sagetile nu te poti plimba in textu asta, se vede ca e numa pentru cititori de Windows, trebe sa folosim soarecele sa ne mutam cursorul in text.
    Deci sa revenim vreau si io, am ramas fara bautura...
    Bafta, maninca acolo cit poti ca pe aci e cam praf...

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, oriunde te-ai afla !
    Adam Dosa

    RăspundețiȘtergere
  3. Mortal TV-ul ala!

    Mai scrie cand poti, te citim cu placere :) Daca mai pui si cate-o poza, e perfect!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru "La multi ani !" e cam tarziu dar nu si pentru "La mai multe calatorii si povestiri despre!".

    RăspundețiȘtergere
  5. Apoi... Ioane, calatoriile tale tare ma inspira sa-mi doresc mai mult de la viata, felicitari pentru pasiunea ta de explorator.

    RăspundețiȘtergere