Cernăuţiul a fost şi el o surpriză pentru mine. Arhitectura centrului, moştenire de la Imperiul austro-ungar, cît şi studenţimea locală (aproape 10% din populaţia oraşului) îl fac un oraş foarte plăcut. Îmi pare rău că nu i-am alocat mai mult timp.
Fostul Palat al Mitropoliei Ortodoxe din Cernăuţi (în prezent Universitatea din Cernăuţi). Am avut noroc să mă lipesc de un grup de turişti ucraineni, cărora ghid le era domnul Nicolae Costaş, şi aşa am avut parte de o lecţie personală despre istoria Bucovinei şi a românilor de aici.
Sala unde a fost votată unirea Bucovinei cu România, în 1918
Plecarea de la hotel:
"Good morning!"
"Îhî" (acră)
"Thank you!"
"Îhî" (tot acră)
"Good bye!"
"Îhî" (neschimbată).
Deşi s-ar presupune că situaţia a fost acră, în realitate domnişoara chiar că m-a ajutat ori de cîte ori am avut nevoie.
A urmat un taxi pînă la graniţa, pe care am trecut-o pe jos, fără niciun fel de probleme, două autostopuri pînă la Suceava, şi-apoi trenul pînă la Braşov.
ce bani ar trebui sa am daca vreau sa vizitez Cernautiul ? Moneda locala ??? Si unde se poate sta in cernauti dar ca sa fie aproape de centrul orasului ?
RăspundețiȘtergereMoneda locală, sigur... Taxiul pînă la graniţă l-am plătit cu euro, dar asta a fost o excepţie, în rest am plătit cu grivne. Schimbi la casa de schimb, sau scoţi bani de la bancomat. Sau plăteşti cu card, sînt destule locuri care acceptă plata cu cardul.
ȘtergereEu am stat la hotelul Magnat (http://magnat.cv.ukrtel.net/en/), e foarte aproape de centru, a fost ok.